Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

«Να είστε έτοιμοι για Grexit»



Η συνέντευξη Τύπου του απεσταλμένου της FIFA στην Αθήνα, Χέρμπερτ Χούμπελ, έγινε για να σταλεί το ξεκάθαρο μήνυμα: «Πολλοί Έλληνες παράγοντες δίνουν δικαιώματα. Αν θέλετε να είστε μέλη της οικογένειας, πρέπει να περιορίσετε τα φαινόμενα βίας. Να ξέρετε πάντως ότι το Grexit δεν αποκλείεται».

Η συνέντευξη έγινε μετά από συνάντηση της Επιτροπής Επιτήρησης με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τον υπουργό.

Κατ’ αρχάς οι Ευρωπαίοι ξεκαθάρισαν ότι δεν ήρθαν για να επιβάλλουν ποινές, δεν ήρθαν για να υποκαταστήσουν την διοίκηση της ΕΠΟ, όπως πολλά φερέφωνα θέλουν να περάσουν προς τα έξω.

Από εκεί και πέρα σε σημαντικά σημεία της Συνέντευξης, τονίστηκαν τα εξής:

Το Grexit που έμοιαζε μακρινό, δεν είναι πλέον. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο γκρεμό. Από την δική μας πλευρά για το τι πρέπει να γίνει θα πρέπει να υπάρχει δήλωση δέσμευσης και από τον Τύπο πια είναι αφήστε τα όπλα. Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Ναι, ο στόχος είναι η νίκη, αλλά όχι με όπλα και απειλές. Πρέπει να βρεθεί λύση. Δεν συμφέρει κανέναν να μην έχει θεατές ή παιδιά στο γήπεδο. Δεν είναι προς το όφελος κανενός. Ούτε για την εθνική ομάδα. Αναρωτιέμαι πως οι ελληνικές ομάδες όταν παίζουν έξω τα κάνουν όλα σωστά και εδώ υπάρχει βία; Ως πατέρας σας δηλώνω ότι δεν θα έστελνα τα παιδιά μου σε αυτά τα γήπεδα, σε μια κατά τα άλλα υπέροχη και πανέμορφη χώρα.

 Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας. Ο Τύπος έχει δύναμη. Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Και στη Δημοκρατία, όμως υπάρχουν όρια. Η αναφορά στη FIFA δεν θα περιγράφει μια ιδανική κατάσταση με ουράνια τόξα. Θα είναι σοβαρή αναφορά. Δεν ξέρω ποια θα είναι η απόφαση που θα πάρει η FIFA. Είναι μεγάλο το εύρος των ποινών που μπορεί να επιβληθούν. Ζητάμε μια ισχυρή ΕΠΟ που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις περιστάσεις.

Η κατάσταση είναι σοβαρή. Να αρχίσει πάλι το πρωτάθλημα, αλλά να αποφασιστεί το πλαίσιο για τα επόμενα βήματα. Η κυβέρνηση δεν επιτρέπεται να παρέμβει στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι χρέος της η δημόσια ασφάλεια. Πρέπει να σταματήσει η βία, κανένας από εδώ μέσα δεν πιστεύω ότι θα ήθελε να βλέπει τέτοιες εικόνες».

Εμείς όπως και οι δύο διεθνείς Ομοσπονδίες είμαστε εδώ για να δείξουμε τον δρόμο. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αναφορές. Τα μέτρα θα ληφθούν από τους αρμόδιους στην Ελλάδα. Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από τους Έλληνες παράγοντες. Στο τέλος είναι στην αρμοδιότητα της FIFA να δεχθεί τα όσα γίνεται και το πόσο θα ανέχεται αυτές τις συμπεριφορές. Τα μέτρα πρέπει να ληφθούν από τους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν αυτά είναι ανεπαρκή, τότε θα δούμε τι θα γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου