Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Σώζεται ή σβήνει ο Παναθηναϊκός; Η λίγκα αποφασίζει



Το συγκεκριμένο θέμα έχει συζητηθεί πάρα πολύ, εδώ και πολλά χρόνια. Η αδειοδότηση των ΠΑΕ και οι τιμωρίες που προβλέπονται, έχουν κρίνει την τύχη πολλών ομάδων. Τώρα την αγωνία έχει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο ΔΣ της SuperLeague. Ποια θα είναι άραγε η ποινή που θα επιβληθεί στις ομάδες που δεν θα πάρουν «άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα» της περιόδου 2018-2019.

Αν ισχύσει και φέτος η ποινή του υποβιβασμού για τις ΠΑΕ που έχουν μη ρυθμισμένες οφειλές σε ποδοσφαιριστές, προπονητές, προς άλλες ΠΑΕ και προς το Δημόσιο, τότε δεν αποκλείεται ο Παναθηναϊκός να κινδυνεύσει και μαζί μ’ αυτόν να κινδυνεύσει η συμφωνία με τη NOVA για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του επόμενου πρωταθλήματος.

Αν η Λίγκα επαναφέρει ως ποινή τον περιορισμό στις μεταγραφές, τότε θα είναι σαν να δίνει «φιλί ζωής» στους «πράσινους» διευκολύνοντας παράλληλα τη δική της συμφωνία με τη NOVA.

Μέχρι τώρα οι τάσεις είναι οι εξής: Η μία τάση υποστηρίζει ότι η Σούπερ Λίγκα δεν θα πρέπει να υπαναχωρήσει και θα πρέπει να διατηρήσει και φέτος την ποινή του υποβιβασμού. Η άλλη τάση εξετάζει την επαναφορά της ποινής του περιορισμού των μεταγραφών, υποστηρίζοντας ότι τυχόν υποβιβασμός του Παναθηναϊκού θα έχει πολλαπλό αρνητικό αντίκτυπο.

Την τελική απόφαση θα πάρει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, κατόπιν εισήγησης της Super League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου