Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Φουλ επίθεση από τους διαιτητές



Η επίθεση των διαιτητών κατά του  Περικλή Βασιλάκη για όσα είπε στην ΕΡΤ συνεχίζεται. Οι ανακοινώσεις και οι επιστολές διαμαρτυρίας διαδέχονται η μία την άλλη.

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας ανέφερε: «Με κατάπληξη και οργή οι Έλληνες Διαιτητές άκουσαν τον μόνιμο καλεσμένο της Κυριακάτικης Αθλητικής τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΡΤ κ. Περικλή Βασιλάκη, να τάσσεται κατά του ιδίου χώρου που υποτίθεται ότι υπηρετεί, κατά την διάρκεια της Αθλητικής Κυριακής. Ο κ. Π. Βασιλάκης  τάχθηκε δημοσίως εναντίον της ύπαρξης και λειτουργίας των Συνδέσμων Διαιτητών και την υπαγωγή τους στις Ενώσεις,  λησμονώντας τόσο την δική του προέλευση και διαδρομή, όσο  την ιστορία και την εξέλιξη   της Ελληνικής Διαιτησίας.

Μια τοποθέτηση που περιλήφθηκε σε ακόμη ένα διάγγελμα του κ. Βασιλάκη από το βήμα της κρατικής τηλεόρασης.

Διάγγελμα που «ανάγκασε» τον παρουσιαστή της Αθλητικής Κυριακής να του ευχηθεί «άντε και Υπουργός».

Ομως η Ελληνική Διαιτησία δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης και μέσο προσωπικής προβολής για κανένα.

Αυτό πρέπει να το κατανοήσει επιτέλους  ο κ. Βασιλάκης, ο οποίος εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τη συνεχή παρουσία του στην κρατική τηλεόραση για να προβάλει τις δικές του φιλοδοξίες. Αν η επιδίωξη του κ. Βασιλάκη είναι μια θέση στη Βουλή, του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Παιχνίδια και προσωπικές στρατηγικές στην πλάτη της Ελληνικής Διαιτησίας δεν μπορούν  να γίνονται ανεκτές.

Υπενθυμίζουμε τόσο σε εκείνον όσο και στους υπεύθυνους της κρατικής τηλεόρασης ότι ο κ. Βασιλάκης έχει διαγραφεί με δική του πρωτοβουλία από το σώμα των Διαιτητών και φυσικά δεν ανήκει σε κανένα Σύνδεσμο.

Καλό θα είναι να διορθωθεί και ο τίτλος «ΠΡΩΗΝ ΔΙΑΙΤΗΤΉΣ ΦΙΦΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ» που αναφέρεται στις τηλεοπτικές οθόνες, κάθε φορά που εμφανίζεται ο κ. Βασιλάκης στην Αθλητική Κυριακή.

Ο κ. Βασιλάκης εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του. Αν ήταν καθηγητής διαιτησίας θα ανήκε σήμερα στο χώρο της, θα είχε την ορθή ενημέρωση για τους Κανονισμούς Διαιτησίας και η ανάλυση των επίμαχων φάσεων θα ήταν σαφής και δεν θα δημιουργούσαν μεγαλύτερη σύγχυση στους τηλεθεατές.

Καλούμε την ΕΡΤ να προστατεύσει την Ελληνική Διαιτησία και το Ποδόσφαιρου και να μεριμνήσει για την αντικειμενική παρουσίαση των θεμάτων που την  αφορούν».

Αναλυτικά και η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΔΠΕ:

«Δεν ασχοληθήκαμε μέχρι σήμερα με τις εμφανίσεις του κ. Π. Βασιλάκη στις τηλεοπτικές αθλητικές εκπομπές, ούτε θα ασχοληθούμε στο μέλλον.

Ανεξαρτήτως αν οι αναλύσεις του στις επίμαχες φάσεις δεν είναι απολύτως σαφείς και διεξοδικές, με αποτέλεσμα να δημιουργούν μεγαλύτερη σύγχυση και οι τηλεθεατές να μένουν με προβληματισμούς από τις αμφιταλαντεύσεις του στην ανάλυση των φάσεων.

Προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στις 19/11/2017  με τις αναλύσεις των φάσεων, αλλά  και με τις θέσεις του που πήρε για την Ελληνική Διαιτησία, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, όταν αορίστως και χωρίς επιχειρηματολογία, απροκάλυπτα υποστήριξε ότι η διαιτησία πρέπει να παραμείνει υπό την ΕΠΟ και επιπρόσθετα να διαλυθούν οι Σύνδεσμοι και να γίνουν ενώσεις. Ξέχασε ότι αυτοί οι Σύνδεσμοι τον εκπαίδευσαν και ότι σήμερα παρουσιάζεται στις αθλητικές εκπομπές οφείλει πολλά και σε αυτούς.

Αυτή η τοποθέτησή του έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις θέσεις της οργανωμένης διαιτησίας.

Συμφώνησε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, όταν παρατήρησε ότι στην τρέχουσα περίοδο, η διαιτησία είναι εξαιρετικά βελτιωμένη, και έχει προβληματισθεί για την οργάνωση και την διοίκηση της.

Επίσης o κ. Υφυπουργός  είπε – ανακοίνωσε, ότι είναι στις προθέσεις του να έλθει σε επικοινωνία με την ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, ΕΠΟ και να θέσει υπόψη τους, τους προβληματισμούς του και να ζητήσει  να αλλάξει το σημερινό σύστημα, της υπαγωγής των Συνδέσμων  στις Ενώσεις και γενικότερα το όλο σύστημα, γιατί στην μέχρι σήμερα πορεία του παρουσίασε πολλά κενά με αποτέλεσμα την απομάκρυνση των φιλάθλων από τα γήπεδα. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι στόχος του είναι η παρουσία φιλάθλων και υποστηρικτών και των δυο ομάδων σε κάθε αγώνα.

Ευχαριστούμε τον κ. Βασιλειάδη για τις διαπιστώσεις που είναι και δικές μας διαχρονικές προτάσεις  και ευχόμαστε οι προβληματισμοί του να βρουν ανταπόκριση. Η οργανωμένη διαιτησία θα είναι δίπλα του για να βοηθήσει στο μεγάλο αυτό εγχείρημα.

Τέλος κάνουμε γνωστό ότι ζητούμε το αυτοδιοίκητο της διαιτησίας και όχι την αυτοτέλεια της, γιατί πιστεύουμε στην εποπτεία και τον έλεγχο της πολιτείας και των οργάνων του ποδοσφαίρου».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου