Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Φυσικά και θα υποβιβαστεί ο (κάθε) Παναθηναϊκός



Λανθασμένες εντυπώσεις δημιουργήθηκαν από το πρωί με το θέμα των αδειοδοτήσεων και των πιθανών τιμωριών. Για να μην υπάρχει μπέρδεμα τονίζεται ότι: Οι ποινές υποβιβασμού διατηρούνται κανονικά στις ΠΑΕ που δεν θα πάρουν άδεια, έχοντας ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αυτό που άλλαξε σχετίζεται με την καθαρή θέση των ΠΑΕ.  
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να περάσει στον κανονισμό αδειοδότησης, που θα εγκριθεί από την Ε.Ε. της ΕΠΟ την ερχόμενη Δευτέρα, ότι όποια ομάδα έχει αρνητική καθαρή θέση να αδειοδοτείται, εφόσον η αρνητική θέση έχει βελτιωθεί την επόμενη χρονιά, «έστω και κατά ένα ευρώ» και να μην ισχύσει για αυτές τις ΠΑΕ ο περαιτέρω έλεγχος για τη βιωσιμότητά τους.

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι αν οποιαδήποτε ΠΑΕ (και φυσικά ο Παναθηναϊκός) δεν τακτοποιήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 31/12/2017 δεν θα αδειοδοτηθεί και δεν θα παίξει στο επόμενο πρωτάθλημα. 
 

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ, αναφέρει: «Με αφορμή δημοσιεύματα αναφορικά με το νέο κανονισμό αδειοδότησης των Π.Α.Ε. της Super League, και προς αποκατάταση της πραγματικότητας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζει τα εξής.
«Ουδεμία «φωτογραφική» αλλαγή προς όφελος Ποδοσφαιρικής Ανωνύμου Εταιρείας περιλαμβάνεται στο νέο κανονισμό αδειοδότησης. Η ισχύς του άρθρου 52, για το οποίο γίνεται εκτενώς λόγος, είχε ανασταλεί από την περίοδο 2016-17, με απόφαση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, και η αναστολή αυτή εξακολουθεί να υφίσταται για την περίοδο 2017-18».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου