Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Τι παραδέχθηκε ο Μποροβήλος για τον Μαρινάκη...



Η εκδίκαση του Κοριόπολις συνεχίστηκε και σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Σειρά να απολογηθούν είχαν οι παράγοντες του Αστέρα Τρίπολης. Ο Δημήτρης Μπάκος και ο Γιώργος Μποροβήλος.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του sdna… «στο επίκεντρο των ερωτήσεων της έδρας, βρέθηκαν, αφ’ ενός οι συνομιλίες των δύο ανδρών με τον Αχιλλέα Μπέο , στις οποίες φέρονται να του ζητούν βοήθεια, αλλά και να μεσολαβήσει προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αφ’ ετέρου οι συνομιλίες του μακαρίτη Μάκη Ψωμιάδη, που ισχυρίζεται ότι δόθηκαν χρήματα από τον Αστέρα Τρίπολης στον Μπέο.

Για τις συνομιλίες και την σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Γιώργος Μποροβήλος είπε τα εξής:

«Κάθε μέρα ήμασταν σε επικοινωνία με τον Μαρινάκη, αφού το επίμαχο διάστημα ήταν πρόεδρος της Super League κι εγώ ήμουν αναπληρωτής πρόεδρος. Δεν είχαμε κανένα λόγο να μας πάει κάποιος στον Μαρινάκη ή να πούμε στον Μπέο να του μιλήσει. Αφού είχαμε δια ζώσης επαφή, κάθε μέρα, όλη τη χρονιά. Ήταν μια γνωριμία απίστευτα στενή!

Τέτοιες συνομιλίες, σαν τις δικές μας με τον Μπέο, γίνονται σε καθημερινή βάση μεταξύ παραγόντων, ειδικά προς το τέλος της χρονιάς όπου εκφράζονται αγωνίες για την επίτευξη των στόχων.

Ο Ψωμιάδης ήθελε να εντυπωσιάζει, ότι ξέρει πράγματα κλπ. Λέει για λεφτά που δώσαμε, αλλά με την Κέρκυρα χάσαμε, ενώ νικήσαμε τον Ολυμπιακό Βόλου στο 92’ και τον Πανσερραϊκό που έχασε πέναλτι στο τέλος. Και τελικά πέσαμε κατηγορία!

Δεν είναι στη λογική μας τα στοιχήματα. Ούτε από το μυαλό μας δεν περνάει».

O Γιώργος Μποροβήλος, ήταν διαιτητής του περίφημου «ντέρμπι της Ριζούπολης» ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, τον Μάιο του 2003.
«Συνεργαζόμαστε με Μαρινάκη, ελέγχει 1500 άτομα στην Τρίπολη»!

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχαν όσα είπε ο Δημήτρης Μπάκος για τις συνομιλίες του με τον Μπέο, για όσα του λέει για τους αγώνες των τελευταίων αγωνιστικών της περιόδου 2010-2011, για τα όσα αναφέρονται για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και για τις συνομιλίες Ψωμιάδη που μιλάει για χρηματισμό από πλευράς Αστέρα.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ο ισχυρισμός του, ότι η βοήθεια που ζητάει από τον Μαρινάκη, είναι να φέρει κόσμο στο γήπεδο του Αστέρα ώστε να γεμίσει το γήπεδο στα τελευταία κρίσιμα ματς, καθώς ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μπορεί και ελέγχει πάνω από 1500 άτομα στην Τρίπολη, μέσω του τοπικού συνδέσμου φιλάθλων των «ερυθρόλευκων»!

Ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης ανέφερε στην απολογία του τα εξής:

«Ό,τι κάναμε στην Τρίπολη, το κάναμε με κόπο, προσπάθεια και οικονομική θυσία. Όχι με το στοίχημα και με στήσιμο αγώνων. Δώσαμε ζωή στην Τρίπολη, δώσαμε δουλειά στον κόσμο.

Αν θέλαμε να στήσουμε τον αγώνα με την Καβάλα θα πηγαίναμε απ’ ευθείας στον Ψωμιάδη, όχι στον Μπέο. Όμως, δεν μίλησα ποτέ με τον Ψωμιάδη. Ο Ψωμιάδης πάντα έλεγε κάτι παραπάνω.  Ιστορίες καφενειακές είναι όλα αυτά που λέει, μία ότι δώσαμε στον Μπέο 500 χιλιάρικα, μία ότι δώσαμε 300 χιλιάρικα.

Με τον Μαρινάκη, του είπα θέλω βοήθεια, φέρε κόσμο στο γήπεδο. Έχω πρόβλημα, φέρε τον κόσμο σου στο γήπεδο! Με τον Μαρινάκη έχουμε και επαγγελματικές ασχολίες και μιλάμε μαζί. Δεν είχα ανάγκη τον Μπέο να μεσολαβήσει. Συνεργαζόμαστε επαγγελματικά και συναντιόμαστε. Του έλεγα ότι θέλω 13ο παίκτη στο παιχνίδι. Ελέγχει 1500 άτομα στην Τρίπολη και τα ήθελα στο γήπεδο. Μια κουβέντα να πει στην Τρίπολη, έρχονται αμέσως 2000 άτομα!

Ακούω ότι φτιάξαμε το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου με τον Μπέο. Μιλούσα με τον Μπέο, αλλά ο Βόλος έβγαινε Ευρώπη. Υπήρχε περίπτωση να του έλεγε να δώσει το παιχνίδι;

Μιλούσα καφενειακά. Ήξερα ότι υπήρχαν ανεπαρκείς διαιτητές. Έκαναν το μαύρο-άσπρο. Φτάσαμε στον τελικό κυπέλλου και πέσαμε πάνω σε έναν τέτοιο διαιτητή. Την αγωνία μου εκφράζω στον Μπέο, τι γίνεται με τους διαιτητές, αν θα μας παίξουν καλά.

Καμία συνομιλία δεν δείχνει ότι έχει γίνει κάποια συναλλαγή. Ότι λέμε είναι από την αγωνία μας και για την προστασία της ομάδας. Η αγωνία μας ήταν πώς θα κερδίσουμε τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Ήθελα να μάθω τι γίνεται με τον Πανσερραϊκό που έπεφτε, αν είναι αδιάφορος, αν θα χτυπήσει το παιχνίδι κλπ.

Μέσα στην προσπάθειά μας να κάνουμε κάτι, μπλέξαμε σε ένα σύστημα που δεν μας αφορά. Αν είναι να ασχοληθούμε με το στοίχημα ή να μένουμε κατηγορία στήνοντας παιχνίδια, καλύτερα να την δώσουμε την ομάδα και να φύγουμε.

Με θίγει και μόνο να απαντήσω αν ασχολούμαι με το στοίχημα. Δεν έχω παίξει ποτέ μου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου